Grup Ekleme – Yasaklamalar

Bu menüde belirlenen IP gruplarına filtreme ayarları yapılır.İstenildiği kadar grup oluşturulabilir.Eğer hiç grup yoksa default grubu ayarları tüm kullanıcılara uygulanır.

Default grubunda ‘Kota Yönetimi’ bulunmamaktadır.

Ağ Geçidi => Birden Fazla internet hattı var ise ve kullanıcıların sadece o hat üzerinden çıkmasını istiyorsanız ilgili network’u seçersiniz.Eğer tüm hatlar kullanılmak isteniyorsa tanımsız seçeneği seçilmelidir.

Usb Bellek/Disk kullanımı => Bu ayar ile Usb Bellek/Disk kullanımı kısıtlanabilmektedir.Windows cihazlarda kullanılabilir ve Client tarafında yazılım kurulumu gerekmektedir.

Usb 3G Modem => Windows cihazlarda kullanılabilen bu ayarla Usb 3G Modem kullanımı kısıtlanabilmektedir.Client tarafında yazılım kurulumu gerekmektedir.

Uygulama Engelle => Bu kısımda kutucuklarda belirtilen uygulamalara erişim kapatılabilir.

İçerik Filtreleme => Ayarlar->İçerik Filtreleme kısmından belirtilen kurallara göre içerik filtreleme yapılır.Farklı bir kategori tanımı yapımamışsa default kuralları uygulanır.

Kota Yönetimi => Kota Yönetiminde kullanıcılardan herbiri belirtilen kotayı aştıklarında sistem tarafından uyarı ekranı gösterilerek internetleri kapatılır.Web Filtreleme Geçerlilik Zamanı ile hangi gün ve hangi saat aralığında kullanıcıya kısıtlamalar koyulacağı belirtilir.

Gruba Özel Engelleme Mesajı => Engelleme oluştuğunda kullanıcıya gösterilecek sayfanın içeriği belirlenir.

İzin Verilen Kategoriler => Sistemde engelleme yapıldıysa izin verilecek kategorilerin seçilmesi sağlanır.’Site Kategorileri’ kısmında eklenen kategorilerde bu kısımda gözükür.

Engellenen Kategoriler => Engellenmek istenen kategorilerin seçilimi sağlanır.Eğer istenirse ‘Tüm Siteler’ ya da ‘Tüm IP URL’ engellemesi yapılabilir.

Bu döküman size yardımcı oldu mu?

İlgili Dökümanlar

Yorum yaz?

You must be logged in to post a comment.